Første dag på NM 2021


I dag startet det første Norgesmesterskapet vi har hatt siden 2019. Endelig er smittenivået lavt nok til at vi kan delta på nasjonale konkurranser.

Representanten fra Fauske Svømmeklubb.

I år var det bare Mathias Martinussen som hadde muligheten til å være med. Vi har flere kvalifiserte utøvere, men de kunne ikke være med denne gangen.

 

Mathias startet imidlertid mesterskapet med en forrykkende fart.

 

100 butterfly

 

Mathias er i god form. Det er ingen tvil om det. Første 50 gikk på sterke 27,08. Dette er bare ett par tideler raskere enn hva han bør gjøre. Fordelen med å være i god form. Altså når du har toppet formen. Så ligger er kroppen veldig flink til å tilføre musklene raskt. Ulempen med dette er at det til tider gjøres raskere enn hva en er vant med. Slik at selv om det føltes lett ut første 50, så blir det litt tungt på tilbakeveien. Neste gang han skal svømme, så bør han gå ut med litt lavere frekvens de første 30 meterne og deretter bygge opp løpet.

B-finale.

Neste gang blir imidlertid ganske snart. Mathias kvalifiserte seg nemlig til B-finalen som foregår i kveld. Dette blir hans første senior finale på NM. Her vil han få en mulighet til å gjøre enda bedre enn i dag morges.

50 bryst.

Jeg har aldri sett Mathias med så høy frekvens på bryst. Dette klarte han imidlertid å holde hele veien inn. Det er også tydelig at han har trent på start stupet sitt. Etter oppgangen hadde han alt 50 cm på nestemann. Denne ledelsen holdt han nesten hele veien inn og kom på andre plass i heatet sitt.

2 løp og 2 klubbrekorder.

En fin oppskrift på dagens første konkurransedag. På 100 butterfly perset Mathias og tok klubbrekord med et par tideler. Dette fulgte han opp på 50 bryst hvor han tangerte den nåværende rekorden. Nå deler han rekorden med Loke Øvrevoll.

Vi gleder oss til å se hva Mathias kan få til i ettermiddag.

B-finalen.

En av fordelene med finaler er at utøvere får en ny sjanse til å prestere. Mathias ble utfordret til å finne en bedre løps strategi enn han hadde om morgenen. Han valgte å ta en litt roligere åpning, for deretter å fullføre raskere andre 50. Dette fungerte utmerket. Han åpnet 6 tideler senere enn i forsøkene. Til gjengjeld gikk han 1 sek raskere tilbake på siste 50. Dermed stod han igjen med ny pers og klubbrekord. Tiden ble 58,68.

 

Med en slik start på mesterskapet, så gleder vi oss til dagen i morgen. Da skal han svømme 100 fri og 50 butterfly.