Marienlyst

Denne helgen sendte Fauske Svømmeklubb 9 utøvere til årets langbane stevne i Drammen. Marienlyst er en av de største stevnene per år med deltakelse fra 67 svømmeklubber.

Stevnet blir arrangert på 50 meters basseng over 3 dager. 

Fauske Svømmeklubb

Kortbane (25m) vs langbane (50m).

Den største og mest åpenbare forskjellen for kortbane versus langbane er at det færre vendinger. Med andre ord, så får ikke utøverne sparket fra veggen like mange ganger. Slik at utøvere vanligvis svømmer en del tregere på langbane enn kortbane. Faktisk er det vanlig å svømme over 1,5 sekund saktere på langbane enn kortbane per 50 meter.

Teori vs praksis.

Det virker imidlertid ikke som om utøverne våre bryr seg for mye om hvordan ting fungerer i teori. nesten alle utøverne våre svømte raskere eller nesten like raskt på langbane som på kortbane. Denne helgen var ett flott eksempel for hvordan god trening gir forbedring. Utøverne har arbeidet godt med å øke taklengden og kontrollere pace farten sin. Dette er nok en av grunnene til at utøverne våre presterer så godt på langbane til tross for at de bare svømmer på langbane 1-2 ganger i løpet av året. 

Sterk konkurranse.

Under Marienlyst er to og to klasser satt sammen. Dette betyr at årsklassene 2012 konkurrerte mot årsklasse 2011 og 2010 mot 2009.   Med andre ord hadde utøverne våre både sterk og stor konkurranse på dette stevnet. Resultater og tider kan dere finne på:

Livetiming