LÅMØ 2023


I dag starter årets LÅMØ (Lansdel Årsklasse Mønstring). Konkurransen gjennomføres i fem deler av landet. Nord, Sør, Vest, Øst og Mid-Norge konkurrerer innad med hverandre for å bli kåret til landsdelens beste og mest allsidige ungdom i sin årsklasse. De 24 beste utøverne i hver årsklasse får dessuten muligheten til å konkurrere i finalen ÅM. Finalen avholdes mot slutten av mai.

Allsidighet er nøkkelen.

For å vinne LÅMØ og senere ÅM, så er allsidighet nøkkelen. Det holder ikke å være god på en eller to øvelser. Her konkurreres det på 400 fri, 200 rygg, 200 bryst, 200 IM og 100 butterfly. Med andre ord, så må utøverne ha en utmerket utholdenhet for å takle distansene. I tillegg til gode svømmeferdigheter i alle svømmeartene.

Deltakelse fra Fauske Svømmeklubb.

I år må vi nok dessverre nøye oss med å bare sende 4 deltakere til denne konkurransen. Dette er rundt 25% av de svømmerne vi hadde kvalifisert. Årets konkurranse går imidlertid i Hammerfest. Hvor det er blitt rimelig dyrt å reise den siste tiden. Derfor har vi valgt å bare sende utøvere som er ranket blant de 5 beste i Nord. Da det er disse utøverne som vil ha størst mulighet til å kvalifisere seg videre til ÅM.

Ingrid Hansen (2007).

Ingrid er nok en av våre mer meriterte utøvere på denne turen. Hun har allerede representert oss på både Ungdom mesterskapet og Norges Mesterskap. Spesialiteten hennes er korte bryst distanser.

Inga Hansen (2010).

Inga er søsteren til Ingrid Hansen og har også en forkjærlighet til bryst øvelsene. Inga konkurrere imidlertid på litt lengre distanser. Hun konkurrerer jevnlig på 400, 800 og 1500 meter fri. Så hun har absolutt utholdenheten på plass.

Tiril Ormåsen (2010).

Tiril håndterer alle svømmeartene. Akkurat som Inga, så liker hun lengre øvelser hvor hun får tid til å legge opp løpet sitt. Hun er kjent for sine harde avslutninger på slutten av løpet. Den siste perioden har hun dessuten forbedret ryggsvømmingen kraftig.

Dina Jenssen (2010).

Dina er vår tredje jente i 2010 klassen. Med andre ord, så har Fauske Svømmeklubb 3 av de 5 beste utøverne i denne klassen. Dina svømmer absolutt alt. Fra sprint til langdistanser og alle svømmearter. Hun har vist seg ganske allsidig. Slik at LÅMØ mesterskapene passer utmerket for henne.

Stevnestart.

Stevne starter i dag klokken 16:00. 2010 jentene starter med sin 400 meter fri klokken 16:44, mens Ingrid svømmer klokken 19:16.

 

Dere kan følge med på løpet på denne linken: