Første stevne i 2022

Etter en del avlysninger og flytting av stevner i januar, så fikk utøverne våre endelig dra på svømmestevne. I helgen 12 og 13 februar ble det nemlig arrangert to stevner her i Nord. Og utøvere fra Fauske Svømmeklubb sendte utøvere til begge stevnene. 

SBH open.

SBH open ble arrangert i Rana. C-gruppen vår reiste ned der for å teste ut konkurranseformen sin. Etter all den treningen utøverne har lagt ned, så gjorde det godt å få kjenne på fremgangen. I tillegg ble dette en mulighet til  kvalifisere seg til LÅMØ. 

 

 

Personlige rekorder over hele linjen.

  • Tirill Ormåsen deltok på fire øvelser og tok personlig rekord på tre av dem.
  • Lukas Benoni Martinussen tok personlig rekord på fem av fem øvelser.
  • Mariell Paulsen Finseth tok personlig rekord på en av tre øvelser.
  • Jesper Breimo Andersen tok personlig rekord på fem av seks øvelser.

Med andre ord, så er dette en ganske klar indikasjon på at treningen de har gjennomført de siste månedene har gitt utvikling.

Ishavs svøm.

Mens C-gruppen dro til Rana, så dro A og B gruppen til Tromsø for å delta på svømmestevne der. For mange av utøverne, så ble dette deres første møte med ett 50 meters basseng. Følgelig, så regnes alle løpene dere som personlige rekorder. 

 

Det er vanskelig å sammenligne tider som er oppstått på langbane mot det som gjøres på kortbane. Generelt sett går det en god del saktere på langbane. Utøverne får ikke veggen etter hver 25 meter hvor de kan sparke i fra og skape ny fart. Slik at 200 metere på langbane går vanligvis mellom 5 til 7 sekund senere enn på kortbane. Dette har imidlertid ikke våre svømmere fått med seg. Så de svømte likegodt raskere på langbane enn de har gjort på kortbane på over halvparten av øvelsene. 

Klubbrekord på 1500 fri.

For første gang, så har vi en 11 år gammel svømmer som har stukket av med en klubbrekord. 

 

Nå høres det med i historie at vi bare har to utøvere som har svømt 1500 fri på langbane etter 2000. Før denne tid, så var ikke 1500 fri en øvelse for kvinner, bare for menn. Resultatet er at våre meriterte langdistanse svømmere fra tidligere generasjoner ikke har svømt 1500 fri på langbane.

Øvelse for de tøffe.

Det er ikke uten grunn at ingen kvinnelige utøvere fra Fauske har svømt øvelsen før Ingrid Hansen gjorde det i 2021. Dette er den lengste øvelsen som gjøres i innendørs basseng. På langbane blir denne øvelsen ekstra tøff. Derfor var det flott når Ingrid tok steget og svømte øvelsen i 2021. Noe som gav medfart til utøverne som svømte den i år. 

 

Etter planen skulle Fauske stille med to 11 åringer på denne distansen. Dina Sofie Jenssen og Inga Hansen. Dessverre ble Inga syk og Dina stilte alene på øvelsern fra Fauske. Imponerende nok klarte hun faktisk å ta klubbrekorden til Ingrid fra 2021. Dermed er Dina den yngste utøveren vi har på rekord siden vår. 

 

I utgangspunktet fører vi ikke en gang aldersrekorder for utøvere under 13 år, men vi hadde ikke ventet at de skulle begynne å slå klubbrekorder. Dina har derfor fått navnet sitt opp på rekordlisten vår. 

NM krav.

Det er nok tvilsomt at Ingrid sørget for mye over klubbrekorden som glapp. Hun var nemlig opptatt med å feire hennes egen kvalifisering til Norges mesterskapet for junior. Hun var faktisk ikke så langt ifra kvalifiseringskravet for senior. 

 

Med tiden 35,81 kvaifiserte hun seg til NM og ranket inn 553 FINA poeng. Noe som fører henne opp på topp 5 på klubbens all time UM liste, I tillegg ligger hun på 7. plass på all time listen for senior. Med andre ord er hun nå blant de beste utøverne Fauske Svømmeklubb har hatt siden 2000. Og jenten er bare 14 år.