Tverlandsstevne


Denne helgen deltok 27 svømmere fra Fauske Svømmeklubb på årets Tverlandsstevne. Med dette var det Fauske Svømmeklubb en av de klubbene som hadde flest utøvere på hele stevnet.  Fauske Svømmeklubb har økt rekrutteringen sin betraktelig det siste året. Slik at klubben begynner å vokse seg og kan regnes blant de største klubbene i Nord Norge. 

Treningsstevne med flinke dommere.

Tverlandsstevnet er ett flott treningsstevne for våre utøvere. For de yngste utøverne er dette gjerne ett av de første offisielle stevnene de deltar på. Her får de utfordret seg på ett bredt antall øvelser. Dommerne som passer på at regelverket blir fulgt er flinke til å hjelpe utøverne til å bli bedre. Når en utøver blir diskvalifisert på en øvelse, så snakker dommere og trenere sammen. Slik at vi kan finne ut hva utøveren kan bli bedre på. Slik at utøveren ikke blir diskvalifisert neste gang. De er også flink til å ufarliggjøre situasjonen. Slik at neste gang utøveren blir diskvalifisert, så bare trekker han/hun på skuldrene og sier at de skal fikse det til neste gang. 

Kvalifiseringsstevne.

Tverlandsstevnet har også vært ett viktig kvalifiseringsstevne til Lansdel Årsklasse Mønstringen (LÅMØ). I år skal LÅMØ arrangeres i Hammerfest. Siden det er både langt og dyrt å dra til Hammerfest, så har Fauske Svømmeklubb valgt å begrense sin deltakelse. I år sender vi bare utøvere fra årsklasse 2011 og eldre som er ranket blant de 5 beste i landsdelen. Slik at disse utøverne skal få muligheten til å kvalifisere seg til Årsklasse Mønstringen (ÅM). Tverrlandsstevne var den siste muligheten for Fauske Svømmere å kvalifisere seg til dette stevnet.

Fire svømmere kvalifiserte seg til årets LÅMØ.

I løpet av Tverrlandsstevnet har fire utøvere svømt seg inn blant topp 5 i sin LÅMØ ranking. Ingrid Hansen (2007), Inga Hansen (2010), Dina Jenssen (2010) og Tirill Ormåsen (2010) får dermed tilbudet om å dra til Hammerfest og konkurrere i årets LÅMØ. Stevnet arrangeres 17 til 19 mars og er en av høydepunktene for dette halvåret. 

Sterke aldersklasser.

3 av de 4 som er kvalifisert til LÅMØ er født i 2010. I tillegg ligger Mariell Finseth, Cornelia Stifjell like bak. I de yngre klassene hevder Sofie Alexandersen, Marianne Otterstad og Nathalie Koskinen seg i 2012 klassen. Sistnevnte har bare svømt en av LÅMØ øvelsene, men er likevel ranket blant topp 20.

 

 

Dette er bare toppen av isberget. Vi ser at flere og flere av de yngre utøverne begynner å hevde seg mer og mer. 

Trenings innsats skaper grunnlaget.

En av de viktigste grunnene til at vi ser at flere og flere yngre utøvere som begynner å hevde seg er trenings innsatsen. Svømming er en sport hvor talent ikke betyr så mye, trenings innsatsen er mye viktigere. Mange av utøverne som kommer opp i Fauske Svømmeklubb nå liker virkelig å trene. Vi har kommet til ett punkt hvor trenerne må passe på at utøverne ikke trener mer enn planlagt. Slik at vi kan overholde en jevn treningsprogresjon. Og det er slik det skal være. Utøverne skal være gassen. Vi trenere skal bare hjelpe dem med styringen. 

Takk til alle voksne supportere og reiseledere.

Vi var så heldig å ha med oss ganske mange voksne supportere og reiseledere på dette stevnet. Og for oss trenere var dette en fantastisk hjelp. Dere tok tak og passet på at alle kom seg til start til riktig tid. Dere hjalp utøverne å holde oversikt over når de skulle svømme. Dere passet på at de fikk seg mat, ordnet med reise til og fra stevnet og passet på at alle ble sett. Dere gjorde jobben til oss trenere utrolig mye enklere. Og dere sørget for at dette stevne ble en flott og positiv opplevelse for alle utøverne som var med

 

 

Tusen takk til alle som bidro!