UM dag 2


Andre dag av UM.

I dag var det 200 meter fri på programmet. En øvelse som krever både power og utholdenhet. Mathias startet litt roligere enn hva han ellers pleier å gjøre. Dermed ble resultatet at han kom inn rett bak sin egen personlige rekord. Med tiden 1:58,06 svømte han sitt nest beste 200 fri løp gjennom tidene. I følge ham selv, så kom han inn i et 400 meters rytme. Dette er ikke uvanlig at noen utøvere bommer på rytmen tidlig i sesongen. Denne sesongen har vært litt spesiell. Mens klubber i større byer har hatt muligheten til delta på et par stevner, så har vi bare hatt ett stevne her i Nord. Slik at det har vært litt for få muligheter til å svømme seg inn på øvelsene. Heldigvis er ikke det store målet for kortbane sesongen før i november. Da Jr. NM skal arrangeres. Og selv om det ikke ble en personlig rekord. Så ble det en knusende skole rekord. 

 

Mathias går nå på Fauske VGS sin Toppidrettslinje. Og denne linjen og skolen har hatt en god del gode svømmere i løpet av tiden. Mange av rekordene holderne har svømt for andre klubber, men trent sammen med Fauske Svømmeklubb mens de gikk på Fauske VGS. På herresiden er det imidlertid Fauske svømmeren Kristoffer Meisler som har de fleste skolerekordene. Men i dag mistet han i alle fall rekorden sin på 200 meter fri som var på 2:01,09. Med andre ord var dette en meget god rekord forbedring. 

 

Fauske VGS sine skole rekorder vil komme opp å rekord siden vår i løpet av morgen dagen. Men undertegnede ser lite poeng i å legge ut rekordlisten før UM er ferdig, da det mest sannsynlig blir flere skolerekorder som ryker i løpet av morgendagen. 

 

I morgen skal Mathias svømme 400 fri og 50 fri. Og Sverre får endelig slipp til på 50 fri.