UM 2020


Norgesmesterskap for ungdom 2020 starter denne helgen.

I morgen braker det løs. Sesongens første mesterskap. Dette er Norges mesterskapet for utøvere 16 år og yngre. Fra Fauske Svømmeklubb stiller Mathias Martinussen og Sverre Jakobsen (nede til venstre og oppe til venstre på bildet). Mesterskapet starter i Tromsø i morgen og går over tre dager. I år blir det selvfølgelig en litt annen struktur enn tidligere. For å ta vare på smittevern anbefalingene gjennomfører, så vil jentene konkurrere om morgenen og guttene om ettermiddagen. (Se tidskjema under.)

For Mathias byder dette på en tøff utfordring den første dagen. Vanligvis utføres øvelsene med annenhver distanse for jenter og annenhver for gutter. Dette medfører at utøvere som svømmer flere øvelser får litt pause mellom hver. I år blir det imidlertid mye kortere pause mellom hver øvelse. Slik at når Mathias stiller til start for 200 IM i morgen, så vet han det bare er 15 min pause før 100 butterfly skal svømmes. For mange ville det ha vært fristende å droppe en av øvelsene for å øke mulighetene til en medalje. Mathias er ranket på andre plass på 100 butterfly. Vi ser imidlertid at de sterkeste internasjonale utøverne er i stand til å prestere på topp nivå gang på gang med minimal pause. Derfor har Mathias trent på akkurat dette. Han har utført disse to løpene flere ganger på trening med akkurat 15 min mellom. Det vil bli spennende å se hvordan han klarer seg i morgen. Mathias skal i tillegg svømme 200 fri på lørdag, 400 fri og 50 fri på søndag.

 

Sverre er en mer sprint orientert utøver og skal delta på svømmingens formel-1 øvelse. Nemlig 50 meter fri. Han må dessverre vente helt til søndag før han får svømme sin. Men det vi uten tvil bli en øvelse verdt å vente på. Sverre har gjort store fremskritt den siste tiden. Selv om han er best på kortbane, så begynner han å bli blant de raskeste i vannet på kortbane også.

 

Det er mulig å følge med på livetiming. Bare trykk på knappen under.

Web-tv

Nå er det også mulig å følge med på web-tv. Dessverre må du abonnere for å gjøre dette, men under finner dere i alle fall linken for dem som ønsker å gjøre dette.