Trening på teams

Vi går inn i en digital verden. Nedstengingen av nesten all idrett som foregår innendørs har gjort det vanskeligere for oss å ha treninger sammen. Vi får jo gjort en del treninger utendørs, men det er ikke all trening som passer likegodt å gjøre utendørs i minus grader. 

I fjor begynte utøverne å savne det å trene med andre. Derfor har vi startet å bruke teams mer aktivt i klubben. I denne perioden kommer vi til å ha en til to treninger på teams. En trening for hele klubben hvor vi tilrettelegger for program med flere vanskelighetsnivåer. Og en trening for A og B gruppen, hvor vi slår oss sammen med Oslo Idrettslag og kjører en teams trening sammen med dem. 

Hvordan fungerer teams treningene.

Alle deltakere må melde fra til kimtorry1982@hotmail.com. Slik at undertegnede kan sende dere invitasjon til teamsmøte. Dere vil få en invitasjon til møte på mail.

 

Instruktøren viser og beskriver øvelsene foran kameraet dikterer øvelses varighet og fokus. Det er valgfritt om utøverne ønsker å ha på sitt eget kamera, men det anbefales å ha det. Det vil gi trenerne muligheten til å gi tilbakemeldinger underveis. I tillegg til at det er litt hyggeligere å kunne se hverandre. Ett av målene med disse treningene er jo å kunne treffe hverandre uten å øke smitterisikoen. 

Møte kanalen bli holdt åpent en stund etter treningen. Slik at utøvere kan være litt sosial i etterkant av treningen. 

Teams treningene

Torsdag klokken 17:00

Denne økten er for alle utøvere og søsken. Madelen Martinussen stiller som instruktør og kjører en basisøkt med litt puls og utfordring for alle nivåer. Madelen er en av klubbens tidligere utøvere. I dag arbeider hun som personlig trener på family sports club på Fauske. Hun har også ansvar for den ukentlige basistreningen for klubbens A gruppe. Dette gjør hun samtidig som hun studerer idrett på universitetet i Bodø. Med andre ord, så har hun meget god kompetanse. Slik at det er anbefalt at både utøvere, trenere og foreldre prøver å få med seg denne økten. Så kan vi kanskje plukke med oss et par triks som vi kan ta med oss i vå egen trening. 

Lørdag klokken 12:00

Både utøvere og trenere har savnet svømmestevnene våre. Ikke bare fordi det er kjekt å konkurrere, men fordi en får muligheten til å treffe utøvere og trenere fra andre miljøer. Nå begynner det å bli ganske lenge siden vi har fått reise. For å pleie kontakt nettverket med andre klubbmiljøer, så har Fauske Svømmeklubb og OI (Oslo Idrettslag) blitt enig om å ha noen felles treninger på teams. 

 

OI er en klubb med mange av de samme verdiene som Fauske Svømmeklubb står for. Dette gjenspeiler seg i sosiale miljøet i klubben deres. I OI, som i Fauske, så er utøverne åpne og inkluderende. Det er kanskje grunnen til at utøvere fra de to klubbene har kommet godt overens. Vi har hatt flere trenings samarbeid med dem opp gjennom årene og kommer nok til å fortsette med dette. 

 

Økten på førstkommende lørdag kommer til å være en kombinert mobilitetsøkt og crossfit økt. Kim Torry har ansvar for de første 30 min med mobilitet og oppvarmingsøvelser. Mens Johan Parker Nygaard har ansvar for 20 til 25 min cross-fit trening.

 

Denne økten er bare åpne for A og B gruppen, men det anbefales at trenere fra begge klubbe kan delta. Vi trenere har absolutt noe å lære av Johan som er ett råskinn når det kommer til landtrening. Og forhåpentligvis, så har trenere i OI noe å lære av mobilitetsøkten til undertegnede (Kim T). 

Hjelp oss å bringe teams treninger inn i fremtiden.

Til slutt vil jeg avslutte med å be utøvere, foreldre og trenere med hjelp til å gjøre denne type trening bedre. Kom med forslag for hvordan vi kan gjøre øktene mer utfordrende, sosial og nytteverdig for alle parter. 

 

Mvh

Fauske Svømmeklubb