Saltentreffet


Saltentreffet

Da er vi endelig i gang med stevner igjen etter Covid-19 utbruddet. Vi bør rette en stor takk til Bodø Svømmeklubb som har gjort sitt ytterste for å arrangere et stevne hvor alle smittevern tiltak blir ivaretatt. De har gjort en fabelaktig jobb med å organisere dette stevnet for oss i Nordland. 

Stevne for eldre og yngre.

Fauske Svømmeklubb deltar med 24 utøvere denne helgen. Dette er utøvere fra alle treningsgrupper i alder fra 9 år til 19 år. Dermed sier det seg selv at våre utøvere har litt forskjellig fokus. I Fauske Svømmeklubb er vi så heldig at våre eldste utøvere er veldig flink til å ta vare på de yngre utøverne. Noe som kanskje er spesielt viktig på et stevne som dette hvor foreldre og publikum dessverre ikke har tilgang. Vi kan imidlertid følge med på livetiming.

Tiden forteller mindre enn ingenting

Selv om det er flott at vi har livetiming, så skulle vi selvfølgelig ha ønsket web-tv. På livetiming kan vi få følge med hvor raskt svømmerne svømmer, men for de yngre utøverne forteller dette oss mindre enn ingenting. Det er lett å bli lurt til å tro at en ung svømmer som svømmer mye raskere enn alle andre i sin årsklasse vil nå mye lengre enn sine konkurrenter. I denne alderen betyr imidlertid resultatene mindre enn ingenting. For dem handler stevnet mer om å lære seg stevnerutiner, å opparbeide seg en selvstendig tankegang, evnen til å takle motgang og medgang. Hvordan de oppnår resultatene er så mye viktigere enn hvilket resultat de oppnår. 

 

Vi er veldig spent på hvordan våre yngste utøvere vil takle deres utfordringer denne helgen. Noen av dem deltar på stevnet for første gang. Da er det mye nytt som må læres. Dette stevne formatet er imidlertid  nytt for alle. Slik at selv utøvere som har vært med på ett par stevner tidligere vil måtte tilpasse seg på nytt. 

Så mye som skal gjøres, så kort tid.

Vanligvis har de eldste utøverne fått gjennomført ett par stevner på denne tiden. Nå er det imidlertid bare 3 uker til UM og 6 uker til Jr, NM. Og de har ikke deltatt på stevner siden januar. De får med andre ord bare ett stevne til å kvalifisere seg til UM og bare 2-3 stevner til å kvalifisere seg Jr. NM. For de som alt er kvalifisert handler det mer om å få tid til å perfeksjonere løpsopplegget sitt. De eldste utøverne begynte treningen 3-4 uker før de yngste utøverne, men de mangler likevel stevnetrening. Heldigvis er våre utøvere veldig flink til å visualisere og forberede seg mentalt. Selv om dette er midt i en periode hvor de trener ekstra mye, så kan vi forvente at de presterer ganske godt på dette stevne. 

Kommer rekordene til å falle.

Vi har nettopp fått opp en god rekord oversikt. Noen av utøverne våre er ganske nære flere klubbrekorder i tillegg til kretsrekorder. I tillegg har Mathias, Mats og Sverre nettopp startet på Fauske VGS. Der er det også et sett med rekorder. Disse har jeg imidlertid ikke lagt ut enda, fordi jeg venter at så mange av dem kommer til å ryke i løpet av helgen. 

Oppdateringer kommer.

Flere oppdateringer kommer i løpet av helgen. Vi ønsker utøverne våre lykke til.