Salten Open


«Jeg liker at Drag og Fauske er så nære hverandre nå.»

Ingebjørg fra Drag fortalte meg at «Jeg liker at Drag og Fauske er så nære hverandre nå.» Jeg syns den kommentaren oppsummerte formålet med stevner og treningsleirer helt perfekt. Svømme Norge i Nord er lite, men vi er sammensveiset. Stevnet denne helgen var ett av de første på en lang stund hvor vi fikk muligheten til å dyrke dette samholdet.

Det sportslige samholdet på tvers av klubber, roller og distanser.

For alle oss som brenner for denne idretten. Så er det oppløftende å få treffe andre med samme interesse og lidenskap. I tillegg til at svømmere får treffe vennene sine fra andre klubber, så får foreldre og styremedlemmer treffe og samarbeide med hverandre. Like viktig, de får se resultatet av den idrettsgleden og engasjementet arbeidet deres har laget grunnlaget for. 

Her går det fort!

Det er tydelig at utøverne i både Fauske, Bodø, Rana og Drag har lengtet etter å få konkurrere litt. Like tydelig er det at de ikke har ligget på latsiden siden sist. Dette stevnet bød på så mange personlige rekorder. Å liste dem opp vil være stort sett det samme som å liste opp hele resultatlisten. 

Klubbrekorder på kvinne siden begynner å bli truet.

Guttene har gradvis begynt å ta over flere av klubbrekordene. Klubbrekordene på jentesiden har imidlertid vært vanskeligere å handle opp med. Mange av disse klubbrekordene er ganske sterke selv i dag. Nå begynner imidlertid Ingrid Kristine Helskog Hansen å krype oppover listene. Det er nok ett stykke opp til rekordene enda, men Ingrid er bre 14 år. Likevel har hun klatret opp på en 16 plass for klubbens sterkeste UM prestasjoner. Og en 18 plass for senior siden. Hvis hun fortsetter denne utviklingen, så vil nok flere enn en rekord falle.

Men hvor lenge vil de neste rekordene stå?

Rett bak Ingrid, så er det også mange flere utøvere som er på vei. Klubben har en yngre generasjon som virkelig har begynt å trene skikkelig. Inga Hansen, Dina Jenssen, Tiril Ormåsen, Leah-Victoria Eide, Emilie Christoffersen og Mira Kvandal har begynt å ta det neste steget på treningene. De begynner å engasjere seg mer i egen utvikling. De følger med på treningene og de arbeider standhaftig. Og da er det helt unngåelig at det blir resultater. 

Gutte siden er nok like tøff.

Flere av guttene viser minst like stort fokus og trenings disiplin som jentene. Først og fremst med Noel Rossi, Øyvind og Jesper i spissen. De har møter alltid opp på trening og fokuserer på dagens arbeidsoppgaver. Ikke bare gir slikt sportslige resultater, men det er kanskje den viktigste ferdigheten de trenger å lære for å mestre livet. Uansett hva disse utøverne velger å gjøre senere i livet, så vil de antageligvis gjøre det med fokus og arbeids disiplin.

Hvorfor gjøre det vanskelig, når du kan gjøre det vanskeligere?

Det har vært en stående utfordring i Fauske å gjennomføre alle løpene i ett og samme stevne. Ikke bare å gjennomføre dem, men å gjennomføre dem med kvalitet. På dette stevnet valgte Mathias å ta denne utfordringen. I løpet av helgen fullførte Mathias 17 løp. Hvorav han satte tre personlige rekorder og holdt nesten alle de andre løpene ikke mer enn rett over pers. Unntaket var merkelig nok de to siste løpene hver dag. 

Til neste gang.

For mange var dette det første stevne i sesongen. Men ikke det siste. Vi gleder oss over å kunne arrangere og delta på stevner igjen. Og gleder oss til å møte venner og bekjente på neste stevne.