Oppsummering av oppstartleiren


Da var årets oppstartleir unnagjort. Over 30 utøvere deltok i over 25 timer med aktiviteter fordelt på 5 dager. Svømmetreningene stod selvfølgelig sentralt, men vi hadde også fjellturer, grilling, paint ball, foredrag med Robin Dale Oen og trialatlon.

 

 

Høydepunkter.

Foredraget med Robin Dale Oen stod i høy stjerne hos de eldste utøverne. Robin fortalte sin og brorens historie. Medgang og motgang de har møtt. Og hvordan medgang og motgang formet livene og valgene de gjorde. Valg som resulterte i Alexander Dale Oen sitt OL sølv og VM gull. Samt utviklingen av Oen stiftelsen etter hans død. Stiftelsen som har bidratt til at flere 100 000 ungdom har fått være med å oppleve naturen på en måte få andre har fått muligheten til å gjøre. 

Nøkkelpunkter i foredraget hans sett fra hovedtrenerens perspektiv:

      

 • Lag deg ett drømmemål. Uavhengig om du noensinne når målet eller ikke, så vil reisen, erfaringene og arbeidet mot målet være med på å forme deg. Det handler om å prøve så godt en kan. Og aldri gi opp. Dette bygger karakter.

   

        

 • Idrett er bare idrett. Det er ikke verdens undergang om du ikke når målet ditt. Til syvende og sist, så er det måten du har arbeidet på for å oppnå målet som har formet deg. Derfor bør du ha større fokus på å gjøre ditt beste. Og være fornøyd om du føler at du har gjort dette, uavhengig av resultatet.

   

   

        

 • Aldri gi opp. Du vil møte motgang. Ikke la det stoppe deg i å prøve med alt du har. 

   

Triatlon.

Siste dagen avsluttet vi med ett lite triatlon. Her fikk utøverne lov til å bestemme selv hvor hardt de ville presse seg. Alle hadde muligheten til å gjennomføre i sitt eget tempo. Og velge selv hvor langt de skulle svømme eller løpe. Her var det fantastisk inspirerende å se hvor god innsatsen var..

De yngste.

Våre yngste utøvere denne dagen var mellom 8 til 12 år gammel. Disse startet med 30 min i bassenget. Her svømte de så langt de kunne på 30 min. De fikk ta så mye pause som de ville og svømte i sitt eget tempo. Her svømte de mellom 250 meter til 700 meter.

 

Etter dette satt vi oss på sykkelen og syklet 5 km opp til Holtanbakken. Der avsluttet vi med en liten fjelltur før det ble servert grillmat.

 

PS: En takk til Edvard som valgte å tilbringe bursdagen sin med oss på denne økten. Det er kanskje fristende å sitte hjemme og kose seg med kaker. Men Edvard var i stedet med oss og svømte hele 700 meter, og syklet med oss til Holtanbakken. Det viser innsats. 

Middelsgruppen.

Denne gruppen innholdet utøvere fra 11 til 14 år. Disse utøverne fikk 45 min i vannet hvor de svømte mellom 1400 og 1900 meter før også de satt seg på sykkelen. Nesten alle i denne gruppen avsluttet økten med å løpe helt opp til toppen av skitrekket og ned igjen. Dina(11 år) fant til og med ut at dette ikke var nok. Derfor tok hun 210 burpees i tillegg.

Den eldste gruppen.

I denne gruppen presset alle seg til det ytterste. De hadde 60 min på seg å svømme så langt de kunne. Dette holdt til ca. 3000 meter for de fleste. Mats og Mathias presset listen enda høyere og fullførte henholdsvis 4050 og 4650 meter før de satt seg på sykkelen. Alle i denne gruppen fullførte minst en runde opp til toppen av skitrekket, mens Mathias valgte å gjøre denne turen to ganger. Og om ikke dette var nok, så fulgte Ingrid, Mats og Mathias på med en lang serie av burpees. Samtlige var oppe i 180 til 200 burpees.

 

 

Med andre ord, så virker det som om utøverne i Fauske Svømmeklubb er sulten og klar for en ny sesong. Og det blir spennende å se hva de kan vise oss i løpet av året.