Nyheter

Fauske Svømmeklubb

Det blir dessverre ikke noen morgentrening på søndag 5/1-2020 pga varetelling. Vi satser på at utøverne er effektivie nok til at vi rekker ettermiddagstreningen klokken 18:00.


Slik avslutter vi året 2019.

 

I Fauske Svømmeklubb ble 2019 avsluttet som alle andre år. Med stil. 33 utøvere fra alderen 9 til 50 år var i vannet på den årlige 100x100 treningen. Denne treningen er ganske enkel i form og innhold. Hver utøver prøver å gjennomføre 100x100 meter, altså 10 km svømming i løp av en treningsøkt på ca. 3 timer. Denne nyttårstreningen har vært en lang tradisjon i Norges svømmemiljø. I nesten alle svømmeklubber i Norge gjennomføres det 100x100 meter på den siste treningen for året. Det er imidlertid ikke alle som vet at Fauske Svømmeklubb var en av de første klubbene som startet med denne tradisjonen. Inge Karlsen startet denne tradisjonen tilbake på i ca. 1978. Trenere og utøvere som Bjørn Soleng tok med seg denne tradisjonen til nye klubber når de flyttet fra Fauske. Og den dag i dag er dette altså en av de vanligste nyttårs tradisjonene i Norske Svømmeklubber.


Denne treningen skaper på mange måter et godt bilde av klubbens utvikling, kultur og engasjement. Antall yngre utøvere som kommer på denne treningen og utfordrer seg selv forteller mye om klubbens fremtid. Antall foreldre og hjelpere som frivillig på kanten for å telle meterne viser engasjementet til støtteapparatet vårt. Antall ex-utøvere som kommer innom for å delta på denne treningen forteller oss litt om klubbens langvarige tradisjon og kultur. At utøvere som avsluttet sin svømmekarriere for flere år siden fremdeles ønsker å være med å svømme nesten sammenhengende i flere timer forteller oss i hovedsak to ting. Det forteller oss at våre tidligere utøvere fremdeles setter pris på svømmeaktiviteter, det sosiale samholdet vi opparbeider i bassenget og følelsen av å utfordre seg. Samtidig forteller det oss at både aktive og tidligere aktive utøvere i klubben er splitter pine sprø.


Hørt å kanten: Mor- «Nå må vi gå i garderoben.» Datter på ni år- «Nei jeg vil ikke. Jeg vil svømme mer.» En uttalelse som ble gjort etter jenten alt hadde gjennomført 3000 meter.


Det er jo et veldig godt tegn at både aktive og tidligere aktive utøvere ønsker å bruke nyttårsdagen sammen med Fauske Svømmeklubb. 33 utøvere var i vannet og gjennomførte 190 150 meter i løpet av ca. 3 timer. Dette er nesten samme distanse som fra Fauskebadet til Mo i Rana (distansen er 13 km kortere enn hva utøverne svømte.) Mathias Martinussen og Sander Bjørknes som er to av våre sprekeste utøvere ble ferdig på bare 2 timer og 33 minutter. 9 av utøverne våre gjennomførte alle 100x100 meterne. Mens utøverne svømte i gjennomsnitt 5800 meter. Tatt i betraktning størsteparten av utøverne var i alderen 9 til 12 år er dette veldig imponerende.Avslutningen av året. 


Vi begynner å nærmer oss slutten på året. Våre beste utøverehar nettopp gjennomført sitt viktgste stevne for denne sesongen. Norges mesterskapet for Jr og Sr ble gjennomført helgen 14 til 17 november. Her fikk utøverne matchet seg mot de beste utøverne i Norge. Nivået på våre utøvere utvikler seg stadig. Det samme kan sies om utøverne resten i Nordland. Det er med spenning at vi registrer at herrene i Nordland tar stadig nye steg i sin utvikling. Hvis dere tar en titt på reord listene våre som dere finner under medlemmer. Så vil dere se flere nye kretsrekorder på kortbane Ingen nye fra Fauske Svømmeklubb enda, men noen av utøverne våre var ganske nærme. Sander Bjørknes var tideler fra å ta kretsrekorden på 50 rygg. Magnus Nybakk Pettersen kom ham imidlertid i forkjøpet. 

Sander klatrer imidlertid opp påp klubbens topp 20 liste sammen med Mathias Martinussen og Loke Øvrevoll. Sammen topper de opp mot de topp 5. Bare Kristoffer Meisler troner over dem av de eldre utøverne. 


På damesiden er det imidlertid litt roligere i Nordland. I Fauske Svømmeklubb begynner vi å få et voksende miljø på jentesiden også. Dette er mye takket være god rekruttering fra svømmeskolen. D gruppen vår bre vokser og vokser. Og utøverne som kommer inn er både sosiale og treningsvillig. En fin kombinasjon. 


Neste helg reiser mesteparten av utøverne våre til Mo i Rana for å delta på sesongens siste svømmestevne. Havmanns Cup. Et stevne som er både spennende og sosial. Vi gleder oss til å høre hvordan utøverne våre utmerker seg under dette stevnet. Både med måten de svømmer og heier på hverandre.