Nyheter

Fauske Svømmeklubb

Husk årsmøte.Tid: Torsdag 19. mars, kl. 18.

Sted: svømmehallen


Stemmeberettigede: Medlemmer i klubben over 15 år.


Årsmøte er klubbens viktigste møte. Her får medlemmene bedre innsikt i driften av klubben. Muligheten til å påvirke klubbens langsiktige strategi og vedtekter. Medlemskontigenten skal fastsettes og nytt styre skal velges. Medlemmer som kan tenke seg en plass i styret bør ta kontakt med klubbens valgkomite. 

Historisk langbane stevne.

 

8 og 9 februar deltok 11 av Fauske Svømmeklubb sine beste utøvere på ett historisk langbanestevne i Tromsø. Inntil nylig har vi ikke hatt noen 50 meters basseng lengre nord enn Namsos. I 2019 ble imidlertid Tromsø ferdig med sitt 50 meters basseng. Denne helgen arrangerte de dermed det første langbane stevnet som er blitt arrangert i Nord Norge. Her var Fauske Svømmeklubb heldig nok til å kunne sende 11 av våre beste utøvere. Ingrid Helskog Hansen, Nora Gundersen Kvernmo, Mathias Martinussen, Mats Mareliussen, Sander Myhr Bjørknes, Simen Engan, Marius Mareliussen, Sverre Jakobsen, Tora Jakobsen, Loke Øvrevoll og Andrea Rossi dro opp til Tromsø for å representere Fauske Svømmeklubb.


For en del av disse utøverne så ble dette sitt første møte med konkurranser på 50 meters basseng. Konkurranser på 50 meters basseng kan være utfordrende. Ikke minst fordi bassenget er dobbelt så langt. Dette gjør at utøverne må ta flere armtak og egentlig svømme lengre enn de gjør på 25 meters basseng hvor de har frasparket i vendingene som hjelper dem oftere. Derfor er det vanlig å svømme litt senere på langbanebasseng (50m) enn på kortbanebasseng (25 m). Dette var imidlertid ikke alle utøverne våre var klar over. Så de tok likegodt sats og svømte raskere på langbanestevnet enn de noensinne har gjort på kortbane. Andrea Rossi svømte under kortbane persen sin på 100 fri, Tora Jakobsen svømte opp mot kortbane persen sin på 100 butterfly og Ingrid og Marius svømte langt under persene sine på flere øvelser. De to siste var også utøverne var også de yngste fra Fauske. I tillegg til å være blant de tøffeste. Til tross for at dette var sitt første møte med konkurranse på langbane, så stilte de opp på stevnets tyngste øvelser. På søndag morgen var begge i vannet og svømte 1500 fri for første gang. Marius fikk kanskje litt hardere konkurranse enn han hadde sett for seg når han først meldte seg på øvelsen. For bare noen baner bortenfor ham svømte han mot Henrik Christiansen. Henrik ville bruke dette stevnet for å forberede strategiene sine frem til OL i Tokyo. Ingrid kan imidlertid klappe seg på skulderen med en ny klubbrekord på øvelsen. De fleste som har vært i Fauskebadet har lagt merke til klubbrekordene som henger med inngangspartiet. Dette er en oversikt over alle langbanerekordene vi har klart å dokumentere gjennom klubbens historie. Her mangler det selvfølgelig en del dokumentasjon fra perioden før 2000, men vi har finkjemmet resultatlistene fra Norgesmesterskap helt tilbake til 1965. En rekord har imidlertid stått helt tom. 1500 fri for damer ble nemlig ikke tatt opp som en NM øvelse for damer i 2003. Etter den tid har det dessverre ikke vært en eneste dame fra Fauske Svømmeklubb som har gjennomført øvelsen på langbane. Ikke før Ingrid gjennomførte øvelsen denne helgen. Slik ble hun klubbens første rekordholder på øvelsen. I tillegg til den yngste utøveren som har hatt en langbanerekord for klubben siden vi satt opp oversikten i 2013. Rekorden på 1500 fri vil utvilsomt bli slått igjen. Tviler imidlertid på om vi noensinne kommer til å ha en 12 år gammel jente på rekordlisten.


Ingrid var ikke den eneste som tok klubbrekorder i løpet av helgen. Sander Myhr Bjørknes viser at han også kan svømme fort på langbane. Gutten som ofte er lett å kjenne igjen på stevner da han nesten alltid kommer opp 1 meter foran konkurrentene etter stupet. Sander fortsetter å perfeksjonere start teknikken sin og er blant de beste i landet på undervannskick. Noe som gir ham store fordeler på kortbane. Han kan imidlertid mer enn bare å svømme fort under vann. Her viser han at han er den beste butterfly svømmeren klubben har hatt gjennom tidene. Med en klubbrekord på både 50 og 100 butterfly satt han sitt merke. Rekorden på 100 butterfly var hele 36 år gammel.

Flere av utøverne avanserte også på klubbens topp 20 liste. Listen som viser de beste prestasjonene fra 2000 og til nå. Ingrid Hansen kom seg inn på topp 20 listen for damer i UM alder (16 år og yngre). Mens Mats har klatret opp fra 20 til 15. plass med 100 meter fri. Også Sverre Jakobsen klatret godt opp på ranking listen på både UM og senior listen. Han ligger nå på 11 plass på senior listen og går med det forbi sin egen trener som blir dyttet ned til 14. plass. I tillegg til dette sikret han seg sitt første UM krav (Kvalifikasjonstid til Norges mesterskapet for ungdom fra 16 år og yngre.)

 

Alt i alt var det et kjempebra svømmestevne for Fauske Svømmeklubb. Nå ser vi bare fremover til Kretsmesterskapet som skal arrangeres i Mo i Rana 22 og 23 februar.