Endringer i treningsplanen


Vi har planlagt noen små endringer i treningsplanen vår fremover. Målet vårt er å kunne gi utøverne våre en bedre allsidig treningsbakgrunn. Derfor har vi lagt inn litt ekstra fokus på landtrening. Alle treningsgrupper har innslag av øvelser på land før svømmeøktene. 

Hvorfor trene landtrening?

Svømmerne våre svømmer flere tusen meter per treningsøkt. Utøverne trenger god bevegelighet og stabiliserende styrke rundt ankel, hofte og spesielt skuldrene for å kunne gjennomføre slike treningsmengder i vannet. 

 

Dette klarer vi bedre å stimulere med basisøvelser på land. Enkle øvelser som planke, push ups og sidehev hjelper en del. Vi er imidlertid heldig nok til å ha trenere med høye kompetanse på landtrening. Madelen som har studert idrett på høyskolen og er ferdig utdannet Personlig Trener har ansvaret for flere landtreningsøkter. Sammen med Andrea Rossi som har ett år studium på Norges Idretts Høyskole sammen med flere år som aktiv utøver. I tillegg til Kim Torry som har undervist i basistrening for Olympiatoppen i flere år. 

 

Med andre ord, så har vi ett kompetansenivå innen landtrening som vi enda ikke har utnyttet for fullt. Dette er vi planer om å gjøre noe med. 

 

Utøvere som er sterke innen landtrening holder seg ofte skadefri, er sterkere, tar til seg teknikk raskere og blir bedre rustet til fysiske utfordringer også utenfor bassenget.  

Hvilken endringer har vi gjort på treningsplanen.

Torsdagstreningene

Vi har registrert at flere utøvere kommer tidlig på torsdagene. Derfor har vi bestemt at de som har muligheten til å komme tidlig skal få ett godt treningstilbud frem til svømmeøkten starter. Derfor kjører Madelen og Andrea landtrening med alle utøverne fra C, B og A frem til klokken 16:00.

 

Så hvis du har muligheten til å komme til treningsøkten 15:30, så får du trent basistrening frem til klokken 16:00. 

(Det sier seg selv at vi anbefaler alle å utnytte denne muligheten.)

Søndagstreningene

Vi har tilgang til gymsalen på Fauske VGS fra klokken 09:00 til 10:30. Til nå har denne landtreningsøkten vært forbeholdt A og B gruppen. Vi ønsker nå å åpne opp for at C gruppen også skal få være med på denne økten. 

 

De eldste utøverne kjører styrketrening på vekt rommet sammen med Kim Torry, mens de yngre utøverne gjennomfører basistrening sammen med Madelen og Andrea i gymsalen.

Frem til jul vil denne treningen være fylt med en del ballspill og lek, men selvfølgelig også med en del grunnleggende basisøvelser for å bedre bevegelighet, mobilitet, stabilitet og koordinasjon.

Trening i julen.

Når vi nærmer oss julen, så får jeg ofte spørsmålet “Når er den siste treningen før juleferien?”.

Jeg skal prøve å svare på det spørsmålet her. 

 

Vi har ikke en siste trening før juleferien. Fauske Svømmeklubb har treninger gjennom hele julen. Faktisk så pleier vi å øke treningstilbudet i feriene, ikke minske dem. Denne julen er ikke ett unntak. 

 

Vi har imidlertid forståelse for at flere utøvere har reiseplaner i julen. Derfor legger vi ut treningsplanen så tidlig som mulig. Slik at alle utøvere kan melde seg på de treningene de ønsker å være med på. Treninger med færre enn tre utøvere blir avlyst. Slik at vi heller kan ha flere utøvere på hver trening istedenfor at de blir spredt utover mange treninger. 

 

Treningstidene blir lagt ut på denne siden og på facebook i løpet av neste uke. Deretter er det viktig at dere gir tidlig tilbakemelding om hvilke treninger dere kommer på. Slik at vi kan tilpasse treningsplanen deretter. Den beste måten å gi tilbakemelding på er gjennom Spond appen. Dere finner link til vår Spond gruppe på facebook siden vår. 

Dag og dato

Klokken

Sted

Treningsgruppe

Torsdag 22/12

09:00-11:00

16:00-18:00

Fauskebadet

Fauskebadet

A & B

A, B & C

Fredag 23/12

09:00-11:00

Fauskebadet

A, B & C

Lørdag 24/12

Julaften

 

 

Søndag 25/12

FRI

 

 

Mandag 26/12

09:00-10:30(gymsal)

16:00-18:00 (årlig vannpolo kamp)

Fauske VGS (gymsal)

Fauskebadet

A & B

Alle

Tirsdag 27/12

09:00-11:00

15:00-17:00

Fauskebadet

Fauskebadet

A, B & C

A, B & D

Onsdag 28/12

09:00-11:00(gymsal)

11:30-13:00

Fauskebadet

Fauske VGS (gymsal)

A & B 

A, B & C

Torsdag 29/12

16:00-18:00

Fauskebadet

A, B & D

Fredag 30/12

11:30-13:00

Fauske VGS (gymsal)

 A, B & C

Lørdag 31/12

08:00-12:00 (100×100)

Fauskebadet

Alle

 Vi har prøvd å sette opp mye trening med ekstra fokus på landtrening gjennom julen.