Nyheter

Fauske Svømmeklubb

Saltentreffet og UM.


Da er Fauske Svømmeklubb godt i gang med sin konkurransesesong. Hegen 5-6 oktober arrangerte Bodø Svømmeklubb sitt årlige Saltentreff. Her stilte Fauske Svømmeklubb med hele 27 utøvere.

 

Dette er et stevne hvor vi prøver å få med alle utøverne våre. For de yngste er dette et flott stevne å opparbeide stevneerfaring. De eldste Fauske svømmerne er flink til å ta vare på de yngste utøverne gjennom disse stevnene. De gir dem den veiledning og motivasjon de trenger for å håndtere konkurransens utfordringer. Denne støtten gir de yngste tilbake i mangfold når de eldste utøverne svømmer. I finalene blir de møtt av et bra heiabrøl fra klubbens yngre deltakere.


Det er fremdeles tidlig i sesongen. Dette stopper imidlertid ikke våre utøvere å forbedre sine egne personlige rekorder til det ugjenkjennelige. Det er en helt annen treningsgruppe etter stevne enn det var før. Den selvtilliten og mestringsfølelsen utøverne opplever gjennom å forbedre sine egne rekorder. Denne mestringsfølelsen smitter også over på andre aspekter av livet.

For våre beste utøvere kommer en av deres større utfordringer allerede neste uke. På fredag 18 oktober til søndag 20 oktober arrangeres Ungdoms Norges mesterskapene i Bergen. Her konkurrer de beste utøverne fra 16 år og yngre mot hverandre.


I 2018 hadde Fauske Svømmeklubb det beste Ungdomsmesterskapet de har hatt på flere tiår. Mye tyder på at dette året blir enda bedre. Vi har tre utøvere som er kvalifisert til mesterskapet på individuelle øvelser. Loke Øvrevoll, Sander Bjøknes og Mathias Martinussen. Alle er gode medaljekandidater på flere øvelser. Sterkest av dem står nok Loke som er ranket som nummer en på både 100 bryst og 100 IM. Det kommer imidlertid til å bli en uhyre tett kamp om medaljene. På flere av øvelsene skiller det bare ett sekund mellom medaljeplassen og 7. plass. Her kommer innslaget til å være et avgjørende punkt. Fauske Svømmerne viser god form på treningen disse dagene. Vi regner med at alle kommer til å forbedre sine egne personlige rekorder. Slik at det kommer til å bli veldig spennende å følge med neste helg.


Fauske Svømmeklubb er også så heldig å ha kvalifisert tre stafettlag. De skal svømme 4x100 fri og 4x200 for herrer og 4x100 IM mix (2 herrer og 2 damer). Dermed får Sverre Jakobsen, Marie Fagerheim og Julie Lange muligheten til å delta på årets UM. Sverre var med på laget i 2018 også. På grunn av en skade i ryggen har det vært vanskelig for ham å få trent best mulig mot konkurransene i 2018. Dette har gjort det vanskelig for ham å kvalifisere seg til individuelle øvelser. Per i dag er Sverre den raskeste utøveren Fauske Svømmeklubb har når det kommer til svømmehastighet. Han taper imidlertid for mye i start og vending. Det er nettopp disse elementene han ikke har kunnet trent på mens han slet med ryggskaden. Slik at han gleder seg nok til langbanesesongen starter i vår 2020. Slik at han kan få konkurrert i 50 meters basseng hvor det er færre vendinger. Sverre kommer til å ha siste etappen på begge fri lagene. Han har tidligere vist at håndterer presset og presterer alltid oppsiktsvekkende bra på siste etappen.


For Julie og Marie blir dette deres første UM. For de handler det meste om å opparbeide seg erfaring om hvordan det er å være på større nasjonale stevner. Størrelsen på arrangementet, tilskuer antallet og presset er annerledes enn på lokale stevner. Dette kommer nok til å bli en god læringsarena hvor de kan erfare hva som kreves for å takle slike omstendigheter.