Nyheter

Fauske Svømmeklubb

Norges Svømmeforbund har bestemt seg for å oppdatere UM kravene for høsten. Dette kommer delvis etter anbefalinger fra Bergens klubbene. Klubbene i Bergen får bare arrangere fire stevner i året i ADO. Da er det litt synd å bruke ett av disse stevne på ett mesterskap med bare 200 kvalifiserte utøvere. I år arrangeres UM som ett eget mesterskap i motsetning til tidligere hvor UM ble inkludert i Junior NM. Målsetningen med dette er å stimulere bredden i norsk svømming. Denne målsetningen er muligens vanskelig å nå når UM kravene er så harde at bare 200 utøvere i landet klarer å kvalifisere seg. Derfor har flere av kravene blitt betydelig enklere. Dette vil ha ganske klare bivirkninger for våre utøvere. Noen av utøverne våre var rett bak flere av UM kravene. De er nå godt under. Under kommer en liste over alle som har UM krav.


50 fri =26,10

Loke og Sander.

(Mathias og Sverre er bare 0,17 og 0,89 fra kravet)

 

100 fri =57,10

Loke og Mathias.

 

400 fri= 4:21,50

Mathias

 

800 fri= 9:18,40

Mathias

 

100 bf=1:03,20

Sander og Mathias.

 

200 bf=2:30,50

Mathias.

(Sander er 0,02 fra kravet.)

 

100 bryst=1:13,90

Loke og Mathias.

 

200 bryst=2:35

Loke

(Mathias er 1,17 fra kravet)

 

100 IM=1:06,20

Loke og Mathias.

(Sander er 0,04 fra kravet)

 

200 IM=2:19,10

Mathias og Loke.

 

400 IM=5:07,70

Mathias

 

4x100 fr=4:02,70

Loke, Sander, Mathias og Sverre er hele 9 sekunder under kravet.

 

4x100 IM mix=4:40,0

Julie, Loke, Sander og Marie er 0,66 sek fra kravet.

 

 

Med stafettlag, så har vi potensielt sett 6 utøvere som kan være klare for UM i oktober. Sverre og jentene har Polar Cup igjen til å kunne kvalifisere inn lagene før sommeren. Etter sommeren så har vi ett par stevner å gjøre det på. Men vi foretrekker å ha det klart så tidlig som mulig. Slik at vi kan få gode billetter til Bergen. Vi er nok klart sterkest på herresiden for tiden. Mix laget viser imidlertid at jentene også er i anmarsj.


Link til kravene: 17. Mai.

Nasjonal dagen er endelig her. Fauske Svømmeklubb stiller som vanlig under vår egen fane i borger toget. Her håper vi at alle medlemmer har muligheten til å være med og representere klubben vår. Vi møter på Melenci plass klokken 16:00. Paraden starter klokken 16:30 og går til idrettshallen. Still gjerne med klubblær.  

Grottestevne

Denne helgen dro 16 utøvere fra Fauske Svømmeklubb til Harstad for å delta på årets Grottestevne. For våre eldste utøvere ble dette nok ett stevne hvor de kan finpusse konkurranserutinene og konkurranseteknikken sin. For noen av de yngste utøverne var dette en av de første reisestevnene deres. Her får de lære hvor viktig det er med gode stevnerutiner. Samt viktigheten av å ta vare på hverandre og respektere hverandre for å skape ett godt miljø på turer. En fordel med slike turer som dette er at de yngste utøverne får lære av våre eldste utøvere. Her er Fauske Svømmeklubb eksemplarisk. Våre eldste utøvere på 16 til 18 år er meget flink til å ta vare på klubbens yngste utøvere. De oppmuntrer dem på stevnet og lærer dem å respektere hverandres behov for ro og hvile i restitusjonstiden mellom stevne øktene. Neste sosialtur på listen nå er Piteå turen. Her håper vi at så mange som mulig, uansett alder stiller opp og blir med på turen.


Grottestevnet har som alltid har det vært en trivelig tur med en flott gjeng! Mye god svømming i bassenget og det er vanskelig å gjengi alt. De yngste på C og D-partiet Dina, Mira, Martine, Janna,Leah, Dennis og Marius, setter alle gode perser. For noen av dem var dette også første «reisestevne». De eldste jentene våre Andrea, Johanne og Julie svømte fort på bryst og perset alle 3. Mats forbedret seg på stort sett alle øvelsene, men er nok mest fornøyd med 50 fri på stafetten med 28,29sek. Lucas er nok også godt fornøyd med gode perser på alt, til tross for sykdom og lite trening. Marcus gjorde også gode tider og klarte målet med under 30sek på 50 fri; det ble 29,39! Mathias, Sander og Simen svømte ned mot sine beste tider på de fleste øvelser, Sander satt pers på 100 fri med 58,92 og Mathias på 50 fri med 26,59. Alle har vært med på stafett og igjen yter de maksimalt og svømmer ned tidene sine, nevner Andrea med 29,55, Mats med 28,29, Mathias med 26,25 , Sander med 25,19 alle på 50fri etappe. Det ble 3. Plass på mix stafett, 3.plass for guttene på 4x50 fri og det ble et spennende oppgjør på 4x50 medley gutter, hvor Fauske tok førsteplassen foran Bodø og Tromsø. En flott slutt på et godt gjennomført stevne😊

Nye startpaller.

 

De er på plass. De nye startpallene. For de som er ukjent med forskjellen på startpaller, så kan vi informere at differansen for våre utøvere er ganske betydelige. Olympiske paller har en forhøyning bak på pallen. Denne gir mye bedre grep og skyveflate i fartsretning enn våre tidligere paller som var flate. Dette gir utøverne muligheten til å få enda større fart inn i vannet. Per i dag har vi hatt en utfordring ved at utøverne nesten aldri har fått trent på å stupe med skikkelige paller. Slik at når de da kommer på større stevner, så har de rett og slett aldri trent på å starte skikkelig. Dette blir det slutt på nå. Undertegnede var heldig nok til å være den første som fikk prøve pallene i dag. Og det er nok mange år siden stupet har satt så godt som det gjorde i dag. Gleder meg til å se hvilke resultater vi kan få til under Polar Cup.