Nyheter

Fauske Svømmeklubb

Oppstart treningene.


Oppstart treningene er godt i gang. På mandag var det hele 28 utøvere i vannet. På onsdag og torsdag får vi imidlertid noen utfordringer. Vi har ikke nok tilgjengelige trenere og badevakter til å kunne ha så mange i vannet. Vi må derfor redusere tilbudet til å bare gjelde A og B partiet for disse to dagene. 

Fra fredag av vil tilbudet gjelde alle treningsgrupper igjen. Vi flytter imidlertid fredagstreningen til klokken 12:30 til 14:30. Slik at undertegnede (Kim Torry) skal kunne rekke treningen.

Oppsummering fra årets sesong.

 

Vi har hatt ett godt og innholdsrik sesong. De fleste av våre svømmere har tatt ferie og nyter finværet. Et par av våre sterkeste utøvere har imidlertid ikke gitt seg helt enda.

 

Simen Engan, Marie Fagerheim, Ingrid Hansen, Mats Mareliussen, Andrea Rossi og Mathias Martinussen har valgt å forlenge treningssesongen med en til to uker. Sammen med Kim Torry Simmenes som trener og Kristin Rossi som reiseleder har disse utøverne dradd til Namsos for å trene på langbane. Utøverne skal gjennomføre hele 30 svømmetreninger og landtreninger i løpet av det 14 dagers lange oppholdet. Deretter drar Simen, Mats, Andrea og Mathias videre til Landskrona i Sverige for å delta på ett større svømmestevne. Resultater fra dette stevne kan finnes på:


http://livetiming.se/index.php?cid=4096


Disse utøverne er imidlertid bare noen få av våre 35 treningsvillige utøvere i Fauske Svømmeklubb. For å gi ett bilde av hvor godt utøverne våre har trent i løpet av sesongen. Så kan det rapporteres at de har svømt ca. 11 495 km til sammen i perioden 1. august til 29. juni. Dette tilsvarer en kjøretur fra Fauske til Nairobi i Kenya.


https://www.google.com/maps/dir/Fauskebadet,+Kirkeveien,+Fauske/-1.2288054,36.8405403/@24.2634263,38.9433272,3.04z/data=!4m9!4m8!1m5!1m1!1s0x45df2dca7213b4ef:0x4984459a3ff1656a!2m2!1d15.3815139!2d67.2606927!1m0!3e0

 

I år som i fjord så er det Mathias Martinussen som har lagt inn flest meter i bassenget. Han alene har svømt 13 800 km i løpet av denne sesongen.


Fauske Svømmeklubb har vært representert på alle nasjonale stevner som har vært arrangert i løpet av denne sesongen. Loke Øvrevoll og Mathias Martinussen sine prestasjoner på ÅM utgjorde kanskje våre største resultater i løpet av 2019. Stafettlaget til Sander Bjørknes, Loke Øvrevoll, Mathias Martinussen og Sverre Jacobsen imponert imidlertid enormt da de konkurrerte i årets Ungdoms mesterskap i november 2018. Loke hadde i tillegg flere finale plasseringer og var rimelig nær medaljeplass under dette mesterskapet. I oktober er det klart for ett nytt Ungdom mesterskap. Loke og Sander er da i eldste klasse. Loke er ranket på topp i flere øvelser før mesterskapet. Både Mathias og Sander er ranket inn mot finaleplasser før mesterskapet. I tillegg til kvartettens 4x100 fri stafett, så har klubben også klart å kvalifisere ett medley lag til dette Ungdoms mesterskapet. Med Marie Fagerheim og Julie Lange på laget har vi klart ett 4x100 IM mix lag til dette mesterskapet.


Fauske Svømmeklubb har også hatt æren av å arrangere Nordlands kretsmesterskap. Dette er det første kretsmesterskapet i svømming som har blitt arrangert på mange år. Under mesterskapet viste selvfølgelig utøverne våre at de kan prestere og konkurrere mot de beste i Nordland. Det viktigste vi demonstrerte var imidlertid vår evne til å organisere større mesterskap. I tillegg fikk vi vist vår evne til å inkludere alle utøverne i klubben.

En av Fauske Svømmeklubb sine sterkeste sider er måten klubbens utøvere inkluderer og tar vare på hverandre. Det er kort vei mellom klubbens eldste og beste utøvere og til våre yngste og uerfarne utøvere. I denne klubben snakker og hilser alle på hverandre uansett hvilken treningsgruppe de hører til. De eldste utøverne er ofte med og heier på de yngste. De støtter dem når de er nervøs før start og gratulerer dem når de har gjennomført. Til gjengjeld utgjør de yngste utøverne en stor heiagjeng når de eldste utøverne er i vannet og skal prestere.


Vi trenere og styremedlemmer er stolt over at vi har en klubb hvor utøverne arbeider aktivt med å ta vare på hverandre. Hvor utøvere får muligheten til å arbeide seg opp til å nå sine sportslige mål. Og hvor de gjennom denne prosessen får muligheten til å utvikle sosiale, mentale og fysiske ferdigheter som også gjør dem rustet til å takle livet utenom bassenget.


Håper alle får en god sommer.


Med vennlig hilsen

Fauske Svømmeklubb